Lifestyle My Life Travel

Visit Helsingfors!

Helsinki, mun toinen koti. Vietän aina aikaa täällä kun vain ehdin. Rakastan paikkaa ja siellä on ihana käydä. Siellä on niin paljon kaikkea kivaa ja siellä on aina oma tunnelmansa. Monta vuotta ollaan mietitty, että pitää vuokrata pyörät ja tutustua syvemmin tähän ihanaan kakkoskotiin. Tänä vuonna lomalla osuikin upea ja aurinkoinen päivä, eli paras päivä pyöräilyyn.

Ja koska mikään ei mene heti niinkuin ajatus, niinpä ei mennyt tämä pyörän vuokraaminenkaan. Otettiin ensin messukeskuksen pihasta sähköpyörät ja lähdettiin niillä suhailemaan. Kierreltiin siellä täällä ja eksyttiin myös ruskeasuon ratsastustallille. Uskomatonta, että yhtä-äkkiä keskellä Helsinkiä oli niin upea hevospaikka! Mutta tosiaan, ajelimme sitten merenrantaa kohti ja pyörä ilmotti että palaa takaisin ja aikaa oli n.200sekuntia. En tietenkään ottanut sitä tosissani, ajattelin että se on vaan joku juttu mitä ei tarvitse huomioida.. No sekunnit kuluivat ja sitten ne loppui ja pyörä alkoi huutamaan aivan hulluna, eikä sillä myöskään enää poljettu. Sama juttu tuli Jonin pyörään ja sitten ne kummatkin huusi siinä muutaman minuutin. Sen jälkeen kävelytimme pyöriä pitkin katuja niin kauan, että näytössä luki että pysäköiminen sallittu. Pyörän liikuttaminen kävi työstä, koska se löi koko ajan jarruilla vastaan.. Lopulta päästiin takaisin vyöhykkeelle ja jätettiin pyörät tasan siihen. Tämä lysti kustansi meille yhteensä 20€. Sen jälkeen otettiin jalat alle ja lähdettiin etsimään niitä keltaisia alepa pyöriä. Sekin oli kyllä niin vaikeaksi tehty se vuokraaminen. 5€/pvä, älä aja puolta tuntia enempää kerralla ja 5h maksimissaan saa pitää pyörää ja rekisteröityäkin piti sovelluksessa. No hirveän säätämisen jälkeen saatiin pyörät ja niillä sitten ajeltiin ympäriinsä takapuoli hellänä..

Menimme lähinnä merenrantaa pitkin, upeita paikkoja kaupunki täynnä. Ja niin lämminkin oli, että jos oikein ajatteli niin saattoi kuvitella olevansa jossain välimeren kohteessa. Ruoholahdessa kävimme syömässä kivassa paikassa joka oli aivan veden vieressä. Löylyssä kävimme myös, siellä olen käynyt viimeksi silloin kun se on avautunut. Kyllä sielläkin vain näkyi jo käytön jäljet.. Nyt ymmärrän myös paremmin sitä, miksi Helsingissä moititaan valkoposkihanhia niin paljon. Ihmiset tosiaan ottivat rannalla aurinkoa juurikin näiden hanhien kanssa. Välillä tuntui, että näkyi enemmän hanhia kuin ihmisiä.. Lopulta rannalta ajauduimme kohti keskustaa, Bulevardin kautta Esplanadille. Hienoja katuja kyllä ja hienoja kahviloita loputtomiin. Me käydään aina Fazer cafessa ja tällä kertaa se oli Bulevardin Fazer cafe. Pakko oli käydä myös kauppatorilla lätyllä.

Lomalla täytyy syödä aina vähintään yksi lätty.

Keskustasta lähdimme sitten rullailemaan takaisin kohti Pasilaa, tietenkin Kallion kautta. Tällä matkalla eksyimme Green Hippo kahvilaan smoothielle. Olen tästä kuullut paljon hehkutettavan, ihan ok paikka oli ja hyvät smoothiet. Matka alkoi jo tuntua vähän sitkeän nihkeältä, pyöräilyä oli kuitenkin takana jo monen monta kilometriä. Lopulta kuitenkin alkoi määränpää hahmottumaan ja ainakin jäätävän päänsäryn olin saanut kaveriksi. Lämpö, liian vähän vettä ja pyöräilyn huuma. ?

Pyöräily on oiva tapa tutustua kaupunkiin. Täytyy kuitenkin muistaa, että pyöräilysäännöt on huomattavasti tiukemmat. On omat kaistat ja ihmiset pyöräilee tosi lujaa. Pitää suojateillä muistaa väistää jalankulkijoita ja itseä vähän hirvitti se kun pyöräkaistat kulki ihan autojen vieressä, kun sitä liikennettä on siellä niiiin paljon.. Pari kertaa meille pyöriteltiin päätä, en tiedä mentiinkö liian hiljaa kun ainakin oikeassa paikassa olimme. Kaikilla oli kamala kiire joka paikkaan ja meillä ei ollut kiire minnekään.. Kauppatorin ja Espalanadin alueen koin mahdottomaksi pyöräillä, siellä veimme pyörät parkkiin ja kävelimme.

Ei reissua ilman ruokaa!

Helsinki on tosi kaunis ja syvemmän tutustumisen arvoinen. Siellä on helppo myös liikkua ja loppuviimein se ei ole kauhean suuri kuitenkaan. Mietin joka kerta sitä, kuinka paljon ihmisillä menee rahaa Helsingissä? Itse koen, että siellä on niin paljon houkutuksia, kahviloita joka makuun puhumattakaan kaikista erikoisliikkeistä mitä osaa ei muualta Suomesta löydy. Niin paljon kun Helsingistä tykkään, on kuitenkin aina etuoikeus palata kotiin tänne lakeuksille missä luonto on lähellä ja houkutukset minimissä, jolloin rahojen pysyminen tilillä on todennäköisempää.

Ikkunaostoksilla.

Suosittelen kaikille tutustumista Helsinkiin pyörällä! Siinä saa samalla hyvän, jopa puuduttavan liikunnan ja annoksen extremeä pyöräilemällä muiden pyöräilijöiden ja autojen seassa.

//Maija

https://www.myhelsinki.fi/fi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *