My Life Travel

Stockholm!

Syyslomalla matka kävi Tukholmaan. Varasimme päivä Tukholmassa risteilyn, viime kerrasta onkin kyllä vuosia aikaa. Laiva on kätevä tapa siirtyä Tukholman puolelle, enpä ole muuta tapaa koskaan edes kokeillut. Voisihan sinne mennä myös lentäen tai autolla. Jonkin verran on tullut pikku paatilla mentyä Tallinnan puolelle, mutta kunnon risteilyaluksesta on aikaa. Silja Serenade oli tuttu entuudestaan ja se on ihan kiva perus alus. Vaihtoehtoja on ruokapaikoissa riittävästi, kauppoja muutamia ja suhteellisen iso tax free kauppa. Huomio kiinnittyi matkan aikana tahtomatta hintatasoon. Tuntui, että edulliset tax free ostokset ja hyvä ja edullinen ruoka olivat muisto vain. Ruoka oli tottakai hyvää ja laadukasta. Buffet maksoi aikuiselta 48€ ja kolmen ruokalajin illallinen kahdelta 125€. Eihän se toki paljoa ole, mutta tosiaan kun on tottunut siihen, että laivalla on saanut kohtuuhintaisen fiinimmän ruoan niin kyllä se mietitytti. Tax free ainakin mainosti, että aina -20% edullisemmat hinnat, mutta jotkut karkit oli kalliimpia kun maissa. Ja vesi, kaksi pulloa maksoi neljä euroa. Mutta ei se hinnannousu näyttänyt ihmisiä haittaavan, joka päivä oli kaikki ruokapaikat täynnä. Tietysti, täytyyhän jotain syödä..

Aurinkoinen Tukholma. ☀️

Mietimme Tukholmassa kumman valitsemme, keskustan vai Mall of Skandinavia kauppakeskuksen. Sää päätti meidän puolesta ja valitsimme keskustan. Oli niin upea auringonpaiste, että sitä ei vain voinut käyttää sisällä kauppakeskuksessa. Satamasta on monta tapaa mennä keskustaan. Siitä kulkee bussi, metro ja laivalta voi varata laivan oman kyydityksen keskustaan. Metrolinja näytti helpolta ja bussikin lähti ihan vierestä, me päädyimme kuitenkin laivabussiin. Laivabussi oli taas se kallein vaihtoehto; 14€ meno-paluu/henkilö. Metro olisi maksanut pari euroa henkilöltä..

Portti vanhaan kaupunkiin.

Bussi vei meidät Cityterminaaliin. Siitä oli helppo suunnistaa joka puolelle. Itse halusin tällä reissulla käydä vanhassa kaupungissa. Kävelimme Drottninggatania pitkin vanhaan kaupunkiin. Ihana ja tunnelmallinen paikka, varustettuna ihanilla tunnelmallisilla kahviloilla. Mekin pysähdyimme yhteen kaakaolle ja korvapuusteille ja kakuille. Kiersimme vanhan kaupungin ympäri ja ihailimme maisemia ja tunnelmallisuutta. Näimme kuninkaanlinnan, parlamenttitalon ja Tyska kyrkanin (Pyhän Gertrudin kirkko) ja kaiken muun kauniin arkkitehtuurin.

Kuninkaanlinna.

Aika Tukholmassa ei vain meinannut riittää. N. kuusi tuntia on kuitenkin aika vähän, eikä siinä ehdi kaikkea nähdä mitä haluaisi. Ennen laivalle paluuta kävimme vielä syömässä Jensen Bofhusissa, Tanskalaisessa pihviravintolassa. Pihviravintolaksi järjettömän nopea palvelu ja nopeuteen nähden yllättävän hyvät ruoat. Ja reissun isoimmat kokikset!

More is more. Jensen Bofhus.

Laivaan takaisin saapuessa meillä oli varattuna yksityissauna laivan spa-osastolta. Se jos mikä oli kyllä hyvä ratkaisu, saunaosasto oli niin täynnä ihmisiä, että ei ollut poreisiinkaan kuin kerran asiaa.. Mietin jo siinä, että kuinka ne vain koko ajan ottaa lisää porukkaa sinne vaikka se oli jo ihan täynnä.. Yksityissauna oli hyvä tapa saada rauhassa saunoa, peseytyä ja kuivatella. Ilta kuluikin sitten ”ikkunaostoksia” tehdessä ja seuraavana aamuna laiva olikin jo 10.30 satamassa ja reissu taputeltuna ja rahat tuhlattuna. ?

Mikä keli!☀️

Tukholmaan voisi miettiä joskus mennä vaikka niin, että ottaisi pari yötä hotellissa. Saisi rauhassa kierrellä joka kolkan ja ehkä kesä voisi olla hyvä aika. Olen myös kuullut, että Tukholmassa on todella hyviä spa-paikkoja. Jos sinulla on kokemusta näistä paikoista, niin kerro ihmeessä vinkkisi, olen enemmän kuin korvat höröllä!? ☺️

Auringonnousut best, koska kaikki vielä edessä.

Ihanaa syksyä!

//Maija

https://www.visitstockholm.com/

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *