Lifestyle My Life Travel

Ruska Laukka

Pääsiäinen Rukalla. Aina reissuun lähtiessä katselen mahdollisia ratsastuspaikkoja, missä voisi käydä ratsastamassa. Aina se on kuitenkin jäänyt, mutta nyt päätin yksinkertaisesti vain mennä. Selailin mahdollisia ratsastuspaikkoja ja Ruska Laukka valikoitui omaksi valinnakseni, koska siellä oli suomenhevosia. Useimmiten noissa Lapin vaelluspaikoissa on paljon issikka paikkoja, mutta suomenhevoset ne vaan on the one and only.

Minun reipas ratsuni TamTam

Ratsastuksen varaaminen Ruska Laukasta oli helppoa. Netistä en sitä saanut varattua, koska olin yksin menossa ja siellä minimi varausmäärä oli kaksi henkilöä. Laitoin sinne sitten sähköpostia ja vastaus tuli todella nopeasti ja saatiin aika sovittua.

Onneksi menin pikkaisen aikaisemmin paikalle, niin pääsin mukaan varustamiseen. Sain varustaa TamTamin, jolla sain sitten ratsastaakin. Talli oli todella siisti ja opasteet paikalla oli hyvät. Myös kaksi ihanaa kisuakin tallissa oli. Oli siellä myös lampaita.

Hänen vieressä hymyilytti.

Ratsastus oli tosiaan maastoratsastus. Kävi todella tuuri, meidän ryhmässä oli vetäjän lisäksi vain minä ja yksi toinen nainen. Seuraavassa ryhmässä olikin sitten kahdeksan, että todellinen tuuri siinä kävi. Maastolenkki kesti tunnin. Meille vaan sattui sellaiset kelit, että ei päästy käynnin lisäksi menemään kuin ravia. Oli pohja vain yksinkertaisesti sellainen, että laukka ei tullut kysymykseen. Kellon mukaan meidän reitti oli vähän yli 5km. Mentiin välillä niin syvässä lumihangessa, että omat jalat hipoivat lumihangen pintaa.

Kyytiin hops!

Kaksi ja puoli vuotta oli edellisestä ratsastuskerrasta ja kyllä se niin takaraivosta tulee, että niinkuin olisi syntynyt hepan selkään. On ne kyllä upeita eläimiä. Ja jotenkin koen olevani aidoimmillani juurikin hevosten kanssa.

Kelit ne hölli kyllä hienosti!

Voin suositella lämpimästi paikkaa kaikille. Ystävällinen palvelu ja ihanat kansallisaarteemme, suomenhevoset. Hintakaan ei ollut mikään ryöstöhinta ja tunnin maastoratsastus maksoi 60€. Voisi olla kiva joku kesäinen vaellus, jossa pääsisi menemään jokaisessa askellajissa. Ehkä joskus.

❤️

Hirnahduksia kevääseen!

// Maija

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *