Olen iän myötä innostunut leipomisesta ja ruoanlaitosta ylipäänsä. Haaveilen isosta keittiöstä, missä olisi paljon tilaa toteuttaa omia leipomuksia ja viiden ruokalajin illallisia. Meille kaikille tulee varmasti aina ajoittain sellaisia leipomuksia, mitkä aina kerta toisensa jälkeen löytävät kahvi tai juhlapöytään. Minulla se on tällä hetkellä yhteishyvästä löydetty pensasmustikka-valkosuklaajuustokakku. Ai että tämä on aina niin maukas ja onnistuu varmasti. Ja raaka-aineiden hinnatkaan eivät päätä huimaa. Sopii omasta mielestäni juhlapöytään tai arkipöytään ihan vuodenajasta riippumatta. Mitä tarvitset?
200g kandisokeria (bastogne)
75g voita
Täyte:
250g pensasmustikoita
200g valkosuklaata
2dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1/2dl sokeria
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (vuoka n.20cm), leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat. Itse tykkään käyttää kaikkeen voiteluun oivariini juoksevaa. Se on jotenkin helppo levittää pullasudilla.
Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Huuhtele ja valuta mustikat.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri, sekä sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi joukkoon pensasmustikat. Säästä n. desilitra mustikoita koristeluun. Kaada seos vuoan pohjalle ja tasoita pinta.
Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Seuraavana päivänä, varovainen irroitus vuoasta ja koristelu mustikoilla ja päälle voi raastaa vaikka valkosuklaahippuja jos suklaata on jäänyt yli!
Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!!
Ja tämä resepti löytyy tosiaan yhteishyvän reseptihausta!
Herkullista viikkoa!
//Maija