Lifestyle My Life

Back to basic.

Joka syksy sama juttu; arkeen paluu. Joillain myöhemmin ja joillain aiemmin. Kuinka paluu arkeen sitten onnistuu jouhevasti? Itse yritän olla aina loppuun asti katkaisija pois päältä ja kytkeä se sitten vasta päälle kun on aivan pakko. Olen opetellut joka asiaan katkaisijan, se on auttanut monet kerrat selviytymään.

Itselle tulee aina sellainen tarve ennen arkea, olisi kiva käydä kampaajalla, kasvohoidossa ja kynsihoito olisi myös kiva. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. No totuus on, että nämä pitäisi olla varattuna jo etukäteen, eipä niihin muuten pääse. Ja sitten on vielä loman jäljiltä rahatkin haaskattu, että ihan itse lakkasin tänäkin vuonna kynteni. Mutta ehkä tämäkin rutiini vielä joskus käyttöön? Sitten kun on paljon lomaa ja paljon rahaa.

Siihen asti kun on rahaa loman lopussa aina huollattaa kynnet, kasvot ja hiukset niin nautitaan luonnon ilmaisista antimista ja rapsutellaan matoja.

Kuinkas sitten se tuleva syksy? Vanhemmiten olen oppinut nauttimaan neljästä vuodenajasta. Tai voisi puhua jopa arvostuksesta. Kaikilla ei ole näin onnekas tilanne, että vuodenaikoja on neljä. Lapissa niitä on vissiin kuusi? Kuitenkin ajatus illoista jotka pimenevät, ei kuulosta houkuttelevalta. Unen tarve kasvaa ja se tarve tuntuu muutenkin olevan tosi isoa. Tykkään vain valosta ja siksi kevät on itselle voimallisempaa aikaa kuin tämä syksyn puoli. Kuitenkin joka vuosi siitä on selvitty ja niin siitä selvitään nytkin.

Syksyssä parasta on ehdottomasti metsän sato. Mustikoita on metsässä aivan älyttömästi ja meillä on pakkanen jo ääriään myöden täynnä metsän kultaa. Ja tietenkin mansikoita. Taisin olla mansikoissa vähän myöhään asialla, koska ihan parhaimpia mansikoita en tänä vuonna pakkaseen saanut. Ja tietenkin syksyyn kuuluu lämpöiset neuleet, jotka kaivetaan kaapista käyttöön. Kynttilöitä olen polttanut pitkin kesää, että se jatkukoon syksyllä.

Upeita loppukesän taivaan värejä.

Omat vinkit syksyn tuloon:

  • Positiivinen mieli. Jos iltojen pimeys tympii, niin ilon kautta vain sekin homma. Saa ainakin hyvällä omallatunnolla ottaa rennosti.
  • Osta vaikka joku kiva uusi neule, saat hyvän mielen ja lämmintä päälle.
  • Polta hyväntuoksuisia kynttilöitä.
  • Kutsu ystäviä kylään ja pitäkää vaikka syysfestit, sillä jaksaa sitten pitkälle talveen.
  • Sovi joku reissu jonnekin jonkun kanssa niin on jotain mitä odottaa.
  • Varaa itsellesi hieronta, kasvohoito, kampaaja tai joku muu vastaava.
  • Jos et halua kuluttaa rahaa, on ihan ok olla vain kotona ja kääriytyä vilttiin ja katsoa elokuvia

Ja tosiaan, onhan syksyssä sellaisetkin hyvät puolet, että rahaa ei välttämättä kulu niin paljon kuin kesällä ja onkin hyvä hetki taas alkaa kerätä sukan varteen pottia ensi kesää varten. On nämä vuodenajan vaihtelut vaan mielenkiintoisia ja on ainakin kaikille valinnanvaraa valita, mikä hetki vuodesta on itselle mieluisin.

Mitkä on omat vinkkisi syksyyn? Ja tuleeko tarve ”uusiutua” vai jatkatko vain samalla meiningillä?

Kivaa syksyn odotusta, onneksi on vielä kuitenkin kesää jäljellä. ☺️

//Maija

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *