Lifestyle Money Travel

Vapaus!

Vapaus. Jos olisit taloudellisesti riippumaton, mitä tekisit? Oletko onnekkaassa asemassa, että olet jopa taloudellisesti riippumaton ja saat täysin valita mitä elämälläsi teet? Vai oletko sellaisessa tilanteessa, että olisit samassa tilanteessa olit sitten taloudellisesti riippumaton tai et? Meidän kaikkien kohdalla vapaus tarkoittaa varmasti eri asioita. Mitä se sinulle tarkoittaa?

Omalla kohdallani vapaus tarkoittaa täydellisesti vapautta valita! Tottakai koen olevani vapaa monellakin tapaa, mutta koska en ole taloudellisesti riippumaton, en voi sanoa että voin tehdä juuri sitä mitä haluan. Omalla kohdallani täydellinen vapaus joka päivä valita täysin mitä itse haluat, vaatii rahaa.

Yleensä ulkomailla olo on vapaa. Voisiko se muuta ollakaan kun näin upeita auringonlaskuja saa olla todistamassa!

Olen lukenut monta inspiroivaa tarinaa siitä, kuinka ihan meillä täällä kotimaassakin miesten lisäksi moni rohkea ja ahkera nainen on saavuttanut taloudellisen vapauden! On hieno lukea tarinoita ja monen mielestä juuri vapaus valita on yksi parhaista asioista mitä taloudellinen riippumattomuus tuo tullessaan. Kaikki ovat tehneet kovasti töitä saavuttaakseen sen missä nyt ovat. Ottaneet myös riskejä. He ovat myös kaikki järjestäen olleet yrittäjiä, joka laittaa miettimään, onko tavallisilla palkansaajilla mitään mahdollista saavuttaa riippumattomuus? Vai olemmeko vain ikuisen oravanpyörän vankeja?

Elämää kun elää ja ikää tulee, alkaa haluamaan elämältä enemmän. Tai ehkä niitä asioita miettii vain enemmän. Mutta miksi pitäisi tyytyä siihen mitä on, vaikkakaan siinäkään ei ole mitään vikaa jos on vain tyytyväinen omaan tilanteeseen. Mutta maailmassa missä nykyään kaikki on mahdollista, kannattaa kartoittaa vaihtoehtoja ja miettiä missä itse haluaisi olla.

Tienristeyksessä on mietittävä kumpaan suuntaan lähtee. Tutulle reitille vai uudelle reitille. Kumpaan sinä haluaisit lähteä?

Mitäkö itse tekisin ensimmäisenä jos saavuttaisin taloudellisen vapauden? Lähtisin maailmalle ja kiertäisin kaikki maat läpi ja olisin sillä reissulla niin kauan kuin haluaisin. Sen jälkeen lähtisin mukaan kaikkiin mielenkiintoisiin projekteihin omilla ehdoilla, en sen takia että olisi pakko. Sitten ostaisin hevosen jonka kanssa se aika sitten kuluisi. Okei, näihin tarvisi jo varmaan lottovoiton. Mutta aina saa haaveilla.

Tärkeintä minulle on kuitenkin terveys ja rakkaus. Näitä ei saa vapaudella ja rahalla.

Ihanaa alkanutta vuotta! Toivon kaikille terveyttä, rakkautta ja näiden päälle bonuksena vapautta ja askelia kohti taloudellista vapautta, jos sellaisesta vapaudesta haaveilet! ❣️

//Maija

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *