Money

Naiset ja raha.

Oletko sinä oman taloutesi herra? Tai tässä tilanteessa ehkä enemmänkin rouva? Raha kuuluu meidän jokapäiväiseen elämäämme halusimme sitä tai emme. Mikä on oma suhtautumisesi rahaan? Tykkäätkö puhua siitä avoimesti, vai ahdistutko rahapuheista? Kaikki on varmasti huomannut, että koko ajan puhutaan enemmän ja enemmän rahasta ja varsinkin naisten raha-asioista. Kaikkihan olemme tottuneet varakkaisiin miehiin ja se ei ole kenellekään mitään uutta. Mutta kuinka loistavaa on naisten herääminen rahaan ja vaurauteen. Halutaan pärjätä omillaan eikä olla kenestäkään riippuvaisia, se on minusta hienoa!

Yksi lemppari sarjoistani on Beverly Hillsin täydelliset naiset. He ovat todella varakkaita. Jotkut ihan omintakeisesti, jotkut sitten ovat saaneet ehkä taloudellista apua vaurastumiseen kumppaniltaan. Mutta tässäkään sarjassa ei voinut välttyä siltä tosiasialta, että naisen tulisi huolehtia omat raha-asiat kuntoon ja pitää puolensa. Viime kaudella yksi sarjan päätähdistä otti eron miehestään. Hän oli vaurastunut ja menestynyt miehensä ansiosta, minkä kyllä itsekin myönsi. Vaikka puhutaan aivan eri rahasummista kun meikäläiset. Edelleen hänellä on kiva talo ja uuden karhea Land Rover, mutta se ei poista sitä tosiasiaa minkälainen elintason lasku hänelle tuli eron myötä. Monen tuhannen neliön tilat vaihtuivat satoihin neliöihin. Puhumattakaan palvelijoista joita oli edellisessä elämässä kymmeniä, nyt ei ainuttakaan. Sarjassa hän painotti kaikille muille naisille, että pitäkää huolta rahoistanne ja keskustelkaa niistä miehienne kanssa. Ikinä ennemmin en ole sarjassa kuullut, että naiset olisivat pitäneet toisilleen tällaista rahapuhetta.

Eihän hän tietenkään puille paljaille jäänyt. Onhan hänellä takanaan näytelmät broadwaylla, menestyneen kirjankin kirjoittanut ja onhan hän niittänyt menestystä myös laulutaidoillaan. Tästä voi kuitenkin oppia sen, että vaikka elintaso olisi kuinka korkea ja olisi rahaa kuinka paljon, ei kuitenkaan kannata tuudittautua siihen, että joku toinen olisi aina rahoittamassa menosi. Ja voisin kuvitella, että on vielä kauheampaa rikkaan ”köyhtyä” kuin että itsellä olisi vähän enemmän rahaa ja sitten joku hajoaa ja ollaan taas lähtöpisteessä.

Rahakasta ja omavaraista loppuviikkoa!

//Maija

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Oletko koskaan ajatellut numismatiikkaa eli rahoihin sijoittamista? Euro aikaisissa olisi ainakin muutamia suomalaisia 0.05-2€ kolikoita joita olisi lyöty vähän ja voisi laittaa helposti jemmaan +20-30 vuoden ajaksi. Mutta onko tämä kannattavaa? Kulta tai hopea kolikoita voisi kanssa ostaa mutta pitäisi saada grammahinnoin jotta olisi järkevä sijoituskohteena

    1. Maija says:

      Hei! En ole koskaan ajatellut asiaa, mutta täytyy tutustua asiaan. Kaikki sijoittaminen kiinnostaa.
      //Maija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *