Travel

Torneå och Haparanda

Äkkilähtö Haaparantaan. Joni puhui jo ennen lomaa, että olisi kiva lähteä käymään Torniossa ja Haaparannassa. Tämä on taas paikkoja, missä emme ole koskaan käynyt. En aluksi asiasta innostunut, koska kaksi viimeistä kesää on mennyt oikeastaan autossa istuen ja ajattelin että ehkä ei taas samanlaista lomaa. Kuitenkin asiasta innostuin pikkuhiljaa ja sitten jo sunnuntaina istuimme autossa, nokka kohti Suomen ja Ruotsin rajaa. Yhdellä lounas pysähdyksellä, puoli tankkia ja kuusi tuntia myöhemmin olimme rajalla.

Pieni ja intiimi paikka tuntui olevan. Tiesin jo etukäteen, että ihan kaikkea näistä paikoista ei tulla saamaan irti, koska meillä oli vain yksi yö aikaa. Asukkaita Torniossa on reipas 21000, mikä tuntui kyllä aika paljolta siihen nähden kuinka pieneltä paikka tuntui. Tuntuu jotenkin hauskalta, että se on siinä niin rajalla. Ihan askeleen päässä Ruotsista.

Turistit pääsi kalan kanssa kuvaan! ?

Välillä oli jotenkin hankalaa se, että koko ajan kellot oli eri ajassa. Puhelimen kello vaihteli koko ajan ja palvelut tietenkin aukesivat eri aikaan Suomen ja Ruotsin puolella. Oltiin aivan liian aikaisin ostoksilla aamulla kun jotenkin sen kellon kanssa ei päässyt sinuiksi. ?

Yövyimme Park Hotel Torniossa. Olimme niin myöhään liikenteessä, että valinnanvaraa ei hirveästi ollut. Päädyin sitten kyseiseen hotelliin. No, hotellihuone oli kyllä siisti ja siellä tuoksui hyvälle. Sänky oli myös hyvä ja tyynyt kunnollisia ja mikä tärkeintä, tyynyissä ei ollut pahaa hajua. Mutta… Hotelli oli kyllä jämähtänyt 90-luvulle. Uusiminen ei kyllä olisi pahasta. Ja en ole kyllä enää aikoihin hotelleissa törmännyt siihen, että jos haluat suihkuun täytyy seistä ammeessa.. Pahin oli kuitenkin se, että meidän huone oli suoraan tielle päin. Olen tottunut kyllä ääniin yöllä, kotonakin nukun aina musiikki päällä mutta tämä autojen, mopojen, rekkojen ja minkä lie moottoriajoneuvojen äänet sai kyllä raivon partaalle. Unet jäivät kyllä vähäisiksi ja aamulla tulikin herättyä jo kuudelta. Hotellin alakerrasta löytyi sauna ja uima-allas osasto. Uima-allas oli kiva ja siinä pääsi kunnolla uimaan. Sauna oli viihtyisä, eikä siellä haissut pahalle. Se olikin ainut mikä oli saanut remontin. Naisten puolelta oli pefletit loppu, onneksi mies oli mukana niin sain pefletin sieltä. Lattia oli myös liukas ja valoa pukuhuoneessa olisi saanut olla enemmän. Vessan ovi ei toiminut, onneksi olin yksin siellä niin ei haitannut. Sijainti hotellilla oli kyllä loistava ja se varmasti onkin paikan valttikortti. Se on aivan kävelymatkan päässä rajalla kauppakeskuksesta ja Haaparannan rajasta. Sinne on myös helppo mennä autolla ja pysäköintipaikkoja siellä oli runsaasti. Hotellista täytyy ostaa pysäköintilippu, viisi euroa päivä. Henkilökunta oli ystävällistä. Maksoin yöltä 115€ ja koen että hinta-laatusuhde eivät aivan kohdanneet. Aamupala onneksi pelasti öisiä ääniä ja muita puutteita, koska sieltä ei puuttunut mitään. Hotellin aamupala saa kyllä täydet viisi pistettä! Suosittelen hotellia kaikille, keille pienet yksityiskohdat eivät ole tärkeitä ja kenelle sijainti on tärkeämpää kun hotellin mukavuus.

Torneå!

Ravintola Aino. Siellä kävimme syömässä. Meille sanottiin jo saapuessa, että ruokajono on tunnin verran. Se todellakin oli tunti. Aika pienellä henkilökunnalla vetivät sunnuntai-iltana. Voisiko johto miettiä vaikka toista kokkia ja tarjoilijoita lisää? On tympeä katsoa kun tekijät vedetään aivan äärirajoille. Tytöille pisteet siitä, että hymy säilyi vaikka varmasti kaikkensa olivat jo antaneet. Jaksoivat myös pahoitella monta kertaa, vaikka eihän se heidän syy ollut. Ruoka oli ihan hyvää. Niin hyvää kuin se voi tuolla henkilökunta määrällä olla. Ravintola itsessään oli viihtyisä ja sijaitsi tosiaan Park Hotellin alakerrassa.

Kanaleipä ravintola Ainossa.

Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin halunnut vierailla Kukkolankoskella ja kylpylä Cape Eastissä. Mutta ne jäivät nyt ensi kertaan.

Ja muuten! Kukkafriikkinä en voinut olla kiinnittämättä huomiota siihen, että Torniossa oli aivan valtavan paljon hienoja kukkaistutuksia ympäri kaupunkia!

Ja kaikki mielipiteeni ovat täysin omien kokemusteni pohjalta!

//Maija

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *