Travel

Kalajoki 2022

Joka kesä tulee kuulumiset Kalajoelta, meidän lempparipaikasta Suomessa. Mitä kuului Kalajoelle kesällä 2022? Tänä kesänä matkasimme ensimmäistä kertaa Kalajoelle heinäkuussa. Sattui vielä sellainen viikko, että oli hyvät kelit. Kalajoki heinäkuussa oli aika äänekäs. Olihan menossa parhaimmat kesäloma-ajat ja oli odotettavissa, että paikalla oli paljon lapsiperheitä. Äänekkäitä lapsia ja osaltaan varsin kärsivän näköisiä vanhempia. 😁

Aikamoinen auringonlasku.

Varasin majoituksen meille jo hyvissä ajoin, muistaakseni huhtikuussa. Sai vain valita majoituksen ja päädyinkin tänä vuonna siihen, että varasin majoituksen golfpuistosta. Alkuun mietitytti, että onko paikka liian kaukana ”ytimestä” mutta paikka osoittautui täydelliseksi. Olen pitkään kaivannut Kalajoelta tasokasta majoitusta. Tuntuu, että kaikki paikat ovat vähän parhaat päivänsä nähneet. Nyt kuitenkin golfpuistoon on noussut tasokkaita huoneistoja ja näytti, että lisää oli tulossa.

Aikamoiset maisemat.

Meille valikoitui majoituksista Marinan portin Matruusi. Huoneisto on varattavissa Kalajoki keskusvaraamosta https://kalajokikeskusvaraamo.fi/ ja huoneisto on tosiaan B32. Olimme olleet edellisen yön Torniossa 90-luvulle jämähtäneessä hotellissa ja fiilis siitä, kun astuit sisälle rakennukseen, oli helpotus. Tuoksu oli niin hyvä, niinkuin uudessa rakennuksessa aina. Nämä huoneistothan tosiaan ovat valmistuneet tänä vuonna ja uusi on aina uusi. Huoneisto missä me majoituimme oli sisustettu tyylikkäästi ja laadukkaasti. Kaikki oli puhdasta ja aterimet olivat Pentikin ja Iittalan. Pikkujuttuja joillekin, mulle tärkeitä. Oli astianpesukone ja hyvät ruoanlaitto mahdollisuudet. Lasitettu terassi oli viihtyisä. Suihku oli hyvä ja kylpyhuone muutenkin tilava. Huoneistoon sai valita loppusiivouksen tai siivota itse. Me siivosimme itse ja se oli helppoa koska oli hyvät siivousvälineet ja niitä oli paljon erilaisia. Ja mikä tärkeintä, jääkaappi oli myös oikesti puhdas! Mikään ei ole iljettävämpää kuin likainen jääkaappi. Toivottavasti huoneiston taso saadaan ylläpidettyä jatkossakin. Tänne varmasti palaamme uudelleen. Olimme tosiaan yhteensä kolme yötä, joista kaksi vietimme Matruusissa ja yhden yön olimme Rantakallan vieressä olevassa Timantti huoneistossa. Varasin viimeisen yön myöhemmin ja en saanut enää samaa huoneistoa niin päädyin tähän. Hyvällä sijainnilla huoneisto oli, mutta ei millään lailla verrattavissa Matruusiin.

Marinan portin matruusi. IG: http://@marinan_portin_matruusi

Golfpuiston ympäristö oli täydellinen lenkkiympäristö! Siihen oli rakennettu paljon ihan pyöräteitä, mutta sitten oli pitkiä pururatoja, missä oli mahtava juoksennella. Kolmelle päivälle kertyikin 20km juoksua ihan vain yhtäkkiä. Golfin harrastajille paikkahan on täysi bingo. Tuli taas juoksenneltua myös meren rannalla pitkin pitkospuita. Pitkospuita juostessa jalat tuntuvat aina niin kevyiltä. Kalajoki on kyllä aktiivilomailijan paratiisi.

Lenkkimaisemat.

Ruoka Kalajoella ei myöskään petä koskaan ja tänäkin vuonna kävimme Pihvituvassa syömässä ja Henrys saloonissa pizzalla. Tänä vuonna testasimme myös Laguuni grillin, kävimme siellä yöhampparilla. Tapion tuvalla kävimme myös kahdesti lounaalla, täydellinen kotiruoka lounas!

Laguunin hamppari.

Minigolfia tuli myös otettua yksi erä, hävisin kahdella pisteellä. Aika paljon oli porukkaa ja isoja ryhmiä, niin pikkaisen meni odotteluksi. Onneksi oli lämmin odotella. Tämä uusi minigolf on kyllä aivan älyttömän hyvä!

Kesän olympialaiset hävisin kahdella pisteellä ja nyt taas.

Juttelimme Jonin kanssa, kuinka olemme 13vuotta ollut yhdessä ja tämä oli eka kerta kun tarkeni ilman takkia. Joka vuosi olemme kuitenkin Kalajoelle matkannut. Saa nähdä montako vuotta menee, että seuraavan kerran kelit onnistuu näin hyvin.

Tämän retken viimeinen auringonlasku.

Seuraavaan kertaan!

//Maija

https://kalajoki.fi/

https://ravintolapihvitupa.fi/

https://jukupark.fi/seikkailugolf/

Saatat myös pitää...

2 kommentti

 1. Kati says:

  Hei, kiva kun viihdyitte meillä Matruusissa! Olemme pyrkineet parantamaan majoituksen palveluita yhä ja nyt majoittujien käytössä on myös käytössä mm. kaksi maastopyörää. Toivottavasti saamme teidät vieraaksi uudelleen!

  1. Maija says:

   Hei! Kiitos viestistäsi. Upeaa, että olette lisänneet käyttöön myös maastopyörät. Siinä ympärillä on niin upeat maastot niidenkin käyttöön. Palaamme varmasti teille uudelleen, kiitos vielä siististä ja tasokkaasta majoituksesta!
   //Maija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *