Lifestyle Travel

Tallinna vuonna 2022

Matkasimme Tallinnaan elokuussa 2022. Viime kerrasta oli aikaa, laskeskelin että nelisen vuotta. Ja voi, että kuinka mukavaa oli pitkästä aikaa ja kuinka Tallinna olikin muuttunut paljon neljässä vuodessa. Meille osui myös aivan upeat kelit viikonlopulle, lämmintä oli yötä päivää reippaasti yli 20 astetta. Ei ole koskaan ollut noin hienot kelit ja aika monta kertaa olen Tallinnassa vieraillut.

Rotermanni Kvartal.

Me otimme Eckerö linen kautta pakettimatkan, koska se osoittautui halvemmaksi kuin että olisi ottanut laivan ja hotellin erikseen. Vertailin hintoja ja huomioin, että Tallink oli kyllä nostanut hintoja. Tallink oli myös siitä erikoinen, että matka maksoi ilman autoa enemmän. Oli huomattavasti halvempaa matkustaa autolla kuin ilman, erikoista kyllä.

Sataman lähellä on heti hienoja paikkoja.

Miltä Tallinna sitten näytti vuonna 2022? Hurjan muuttuneelta. Koen, että siitä oli tullut aivan varteenotettava fiinimpi kaupunkilomakohde. Esimerkiksi Rotermannin kortteli oli kyllä muuttunut tosi paljon ja sinne oli tullut kivoja ravintoloita ja kauppoja. Joka paikassa oli myös todella siistiä. Rotermanniin eksyimme viikonlopun aikana yhä uudestaan.

Viihtyisiä paikkoja kaupunki täynnä.

Ensimmäistä kertaa lähdimme kävellen myös kohti Piritan rantaa. Sinne johtaa hieno kävelykatu. Toki emme Piritaan asti tietenkään jaksanut kävellä, mutta näimme kuitenkin vähän sitäkin puolta Tallinnasta. Sieltä kävelykadulta vuokrasimme sitten skootit. Niillä huristelimme sitten pitkin poikin ja ai että sitä keliä, ei voi kuin hehkuttaa..

Skootit vei meitä hurjaa kyytiä.

Myös se, että meillä oli hotelli Viru keskuksen takana toi paljon uusia kulmia koluttavaksi. Sieltä esim. kun lähdimme kohti vanhaa kaupunkia niin tuli vastaan aivan uusia kauppojakin, mitä en ollut koskaan edes nähnyt. Seuraavalla kerralla tietää minne suunnata.. Ja meidän hotelli oli tosiaan Radisson Collection hotel. Aivan koko sydämestä voin suositella tätä hotellia. Täyttää kyllä kaikki viisi tähteä. Huoneet ja siisteys priimaa ja allasosasto oli livenä hienompi kuin kuvissa.. Aamupala aivan älytön, ylitti kaikki odotukset. Hotelli on täysin uusittu ja sen kyllä huomasi. Uskon, että tästä tulee luottohotelli Tallinnassa.

Radisson Collection hotellissa oli puitteet kohdillaan.

Meillä oli niin nopea viikonloppu, että varasin jo valmiiksi pöydän ravintolasta ettei tarvitse siihen käyttää sen enempää aikaa. Tallinnassa on ravintoloitakin niin miljoona, että päädyin vain suosiosta tuttuun ja turvalliseen Rataskaevu16 ravintolaan. Tämä on mukava ja fiini ravintola ja erityismaininta täytyy antaa paikan vessalle. Toista samanlaista en ole nähnyt, kannattaa käydä ja kokea. Ruoka oli taas hyvää, pieni miinus kuitenkin siitä, että odottelimme pääruokia 1h10min. Alkoi jo vähän tympiä odottelu ja varsinkin kun kukaan ei vaivautunut tulla kertomaan, että pieni viive on. Sanoin myös asiasta tarjoilijalle hänen tuodessa ruoat, mutta hän ei reagoinut siihen millään lailla. Onneksi seura oli hyvää, muuten odotukseen olisi voinut jo hikeentyä. Kolmen ruokalajin illallinen ja parit juomat + vesi oli vähän yli 50€ henkilöltä.

Pääruoasta jäi kuvat ottamatta kun oli vähän nälkä odottelun jälkeen. Tässä kuitenkin parhaat palat.

Oli myös kiva nähdä Tallinnan yöelämä niin, että oli lämmin ja illalla vähän pimeä. Vanhassa kaupungissa oli hienon näköistä kun ihmiset istuskelivat tunnelmallisilla terasseilla. En ole hirveästi nähnyt Tallinnan yöelämää muuten, että mitään super vinkkejä en siitä pysty antamaan. Me eksyimme johonkin paikallisten ulkoilma diskoon, en tiedä edes mikä sen nimi oli kun ei sitä lukenut missään. Kutsuin sitä ”viidakkodiskoksi”, koska sinne mentiin ylös rappusia ja se oli tosiaan täysin ulkosalla. Mentiin sinne musiikin perässä kun se kuului siihen kadulle.

Tere Tallinnast!

Yhteenvetona Tallinna 2022 oli muuttunut habituksensa puolesta paljon ja houkuttelee tuollaisenaan varmasti paljon matkailijoita viettämään kaupunkilomaa. Siellä on kuitenkin kaikille jotakin; on hyvät kylpylät ja paljon eri kaupunginosia missä saa varmasti ajan kulumaan. Unohtamatta shoppailumahdollisuuksia.

Jalat vie aina silloin tällöin shoppailemaan. ?

Korkeaksi noussut inflaatio näkyi kyllä hinnoissa. Viikonlopun aikana meni kyllä enemmän rahaa kun yleensä siellä on mennyt, vaikka matka itsessään oli edullinen (yksi yö laiva+hotelli 108€ henkilö) niin syömiseen ja ostoksiin yleisesti kului kyllä enemmän rahaa.

Reissumimmit.

Mutta yksi asia mikä ei ollut muuttunut mitenkään, oli palvelu. Rataskaevua ja hotellia lukuunottamatta joka paikassa oli yhtä kylmä ja töykeä palvelu kun aina ennenkin. Odotin kyllä muuta, koska he ovat niin turistien perään huudelleet. Monessa paikassa ei edes tervehditty. Mutta suurin poikkeus oli Estonian burger factory, missä kävimme päivällä syömässä. Siellä oli reissun paras palvelu, oli hymyä ja huumoriakin matkassa. Ja sehän selittyy sillä, että tarjoilija oli Filippiineiltä, kuinkas muutenkaan ja tuli kyllä kaipuu Aasiaan siinä samalla. Oli täällä muuten jäätävän hyvä ruokakin.

Meidän Posse ❤️

Tallinna on kyllä helppo irtiotto pienelläkin varoitusajalla. On kiva matkustaa niin ystävien kuin perheenkin kanssa. Paljon näkyi myös pariskuntia kahdestaan. Toisin sanoen kaikille löytyy jotakin. Ensi kerralla keskityn ehkä ostosmahdollisuuksiin jos reissu osuu talvelle. Jos reissu taas osuu seuraavankin kerran kesälle, aktiviteetit on kyllä pihalla koska kaupunki on niin kaunis kesällä. Nyt kaikki varailemaan matkaa yksin tai yhdessä! ☺️

Ihanaa syksyä!

//Maija

https://www.visitestonia.com/fi/

https://visittallinn.ee/fin

https://www.radissonhotels.com/fi-fi/hotellit/radisson-collection-tallinn/spa

http://rataskaevu16.ee/

https://www.eckeroline.fi/

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *