Lifestyle Travel

Ruka 2022

Miltä näytti Ruka 2022? En ole koskaan pääsiäisenä ollut pohjoisessa ja nyt siihen avautui mahdollisuus tänä vuonna. Nyt kun on oppinut laskettelemaan niin oli kunnon syykin lähteä pääsiäisenä pohjoiseen. Oli jotenkin tosi kivaa ja ihanan normaalia olla Rukalla. Normaalilla tarkoitan sitä, että meno tuntui niin normaalilta siihen verrattuna mitä se nyt välillä on tässä kahden ja puolen vuoden aikana ollut. Juuri kukaan ei käyttänyt maskia ja muutenkin sai elää niinkuin ihmisen kuuluu elää. Mitä kaikkea Rukalla sitten voi tehdä? mahdollisuudet on loputtomat. Kuitenkin niitä kannattaa vähän katsoa etukäteen, että ei mene se aika sitten siihen tekemisen mietintään.. Mitä me sitten teimme?

Auringossa kylpemistä.

Ruska Laukka. Kävin ratsastamassa ja tästä löytyykin postaus ihan erikseen. Ainakin kaksi paikkaa löysin mihin pääsee ratsastamaan.

Heppahommia.

Rinteet, rinteet. Kymmeniä rinteitä ja tarpeeksi helppoja jopa minulle. Ihanan pitkiä ja loivia. Ei edes hirvittänyt kertaakaan. Täällä lasketellessani varmistuin siitä, että hommaan omat välineet. Vuosseli oli meidän mielestä paras paikka viedä auto. Siitä pääsi ihan kaikkialle. Selkeästi merkityt reitit. Toki olen hyvä kartanlukija, että se saattoi vaikuttaa selkeyteen. Rinteet oli ihan hyvässä kunnossa. Pikkaisen näkyi jo se, että plussan puolella mentiin.

Aikamoiset maisemat.

Avanto. Rukalla tuntui olevan monta avantopaikkaa. Koin kuitenkin helpoimmaksi Rukatontun avannon. Sinne oli selkeimmät ohjeet ja ei jäänyt epäselväksi, että onko se tilaussauna vai yleinen saunavuoro. Ainut miinus tässä oli se, että naisilla ja miehillä oli saunat erikseen. Sekasauna olisi helpompi kun mennään miesten kanssa avantoon. Kaikkineen kuitenkin siisti ja kiva paikka. Ylhäällä oli tosi kiva ja ystävällinen henkilökunta.

Lammintupa on myös paikka jossa käytiin nyt jo toistamiseen. Ai että mitkä makkarat ja muurinpohjaletut siellä. Siellä on kyllä tosi kotoisa kahvila, missä pöydät notkuivat herkkuja. Myös poro ja huskyajelut onnistui täällä. Suosittelen kaikille, ihana retkikohde.

Porojen hoitaja oli sitä mieltä, että meillä on poroilta paljon opittavaa. Olen täysin samaa mieltä.

Syömispaikkojakin oli tietysti paljon. Me käytiin Classic pizzeriassa. Se on hyvä ja varma paikka, aina takuuvarmat hyvät pizzat. Myös kohtuuhintainen. Ja tietysti pisteessä oli Julian sanoin viiden tähden munkit. Ainakin hinta oli viisi tähteä. Mutta oli siellä kiva aina käydä laskettelun lomassa räkäropsu munkilla.

Pizza perjantaiko?

Ostoksiakin siellä pystyi tekemään, mutta meidän päivät meni rinteissä. Vähän harmittaa. Ostoksia pystyi tekemään niin Rukan kylässä kuin Kuusamossakin. On liikkeitä Pentikistä Intersporttiin. Yhdet uimahousut ostettiin Intersportista. Ja Riipiseltä tietty tuliaiset.

On siellä kauneushoitolakin. Otimme hieronnan, mutta sitä nyt en voi suositella kenellekään. Parempiakin hierontoja olen saanut.. Ei jatkoon, en mene toista kertaa.

Kelkkareitit ovat kuuleman mukaan mielettömät. Muu perhe kelkkaili yhteensä melkein tuhannen kilometriä. On siinä ollut kelkat ja kuskit kovilla.

Löytyy sieltä aivan kaikkea tekemistä, tässä ne mitä itse tein ja mistä on omakohtaista kokemusta.

Huomasin reissussa, että en jotenkaan jaksa enää ihmispaljoutta. Hirvittää kaikki paikat, missä on paljon ihmisiä. Ja jotenkin mieluusti karttaa paikkoja missä on paljon ihmisiä. Sen takia olisikin aina parempi lähteä vaikka laskettelemaan sesongin ulkopuolella. Ei tarvisi paljon hisseihin jonotella.. Nykyään en jaksa kotipuolessakaan lähteä enää edes ostoksille viikonloppuna, maanantai on paljon rauhallisempi.

Rauhalliset laskupaikat best!

Taas kerran tuli todettua, että kotimaanmatkailu on melko hintavaa. Ajattelin tehdä erillisen postauksen mitä maksaa viisi päivää Rukalla. Voin kertoa, että sillä hinnalla saisi kahdelle ihan ulkomaanmatkan.

Ja näin vain, viikonloppu täällä taas!

// Maija

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *