Fashion & Beauty

Vinkkejä hiustenhoitoon

Sanotaan, että hiukset ovat naisen kruunu. Uskon, että valtaosa meistä naisista on samaa mieltä. Mutta tämä ei koske ainoastaan meitä naisia. Hiukset ovat yhtä tärkeä asia myös miehille.

Olen aina ollut kova hoitamaan hiuksiani, mutta minulle on myös hiusten suhteen käynyt erimoisia onnettomuuksia. Minulta on kaksi kertaa hiukset palanut vaalennuskäsittelyn seurauksena ja kerran olen joutunut leikkaamaan hiukset melko lyhyiksi ”nuudelipidennysten” seurauksena.

Tällä hetkellä minulla ei ole mitään hiustenpidennyksiä, vaan haluan katsoa saanko hyvällä hoidolla omasta hiuksistani; vahvat, terveet ja kiiltävät. Ja tämä kaikki vaatii hyvää hoitoa ja hiusten kunnioitusta.

Yksi ammateistani on kampaaja ja jonkin verran on ammattitautina aina testailla myös uutuuksia ja käyttää kunnollisia, laadukkaita tuotteita. Nyt kerronkin omat hiustenhoitorutiinit ja lempparituotteet.

 1. Tällä hetkellä mulla on tyvessä pitkälti omaa väriä, jonka takia hiukset on pestävä useammin kuin silloin kun se on juuri raidoitettu. Eli tämä johtuu siitä, kun omaa hiusta on paljon ja se on niin tervettä eikä siinä ole mitään käsittelyjä niin se rasvoittuu helpommin kuin esim, käsitelty (värjätty) hius. Melkein joka toinen päivä tulee hiukset pestyä, kun taas värjäyksen jäljiltä riittää kaksi kertaa viikkoon.
 2. Pyrin käyttämään mahdollisimman vähän fööniä ja kuumia rautoja. Mutta nyt olen joutunut käyttämään niitäkin enemmän, koska hiukseni jouduttiin pidennysten jäljiltä leikkaamaan polkaksi ja ne on tällä hetkellä niin haastavan mittaiset, että niitä on pakko muotoilla jollain tai näyttävät kuin lehmännuolemilta. Enkä koko aikaa viitsisi pitää hiuksia kiinni, koska sekin rasittaa hiuksia.
 3. Yritän pitää nyt mahdollisimman pitkiä värjäysvälejä, että saan hyvän buustin hiusten vahvistumiseen ja kasvamiseen.
 4. Tärkein asia hiusten kannalta on kuitenkin ravinto. Itse huomaan selkeän eron hiuksissa jos ruokavalio muuttuu radikaalisti. Kaikki mitä suuhun laitat, vaikuttaa suoraan hiuksiin ja ihoon. Terveellisen ja monipuolisen ruokavalion lisäksi pyrin syömään vitamiineja (D&C-vitamiinia, kollageeni/biotiini valmistetta ja myös rautakuurin syön yleensä talven alkaessa). Pizzaa ja hampurilaisia myös välillä, että säilyy taspaino 😁
 5. Yritän myös, että en koko aikaa harjaisi hiuksia, koska kyllähän se kuluu kun sitä koko ajan harjaa. Tämä tuli todettua varsinkin pidennysten kanssa, että kyllä oli oma hius kulunut kun pidennyshiusta piti jotenkin harjata enemmän. Oma hius oli vaan lähestulkoon varissut pois.
 6. En ole myöskään koskaan käyttänyt kuivashampoota. Kerran kokeilin kaverilta ja se riitti minulle. Kuivatti tukkaa ihan tosi paljon, enkä ole siihen sen jälkeen palannut.
 7. Pesen hiukset myös pari kertaa kuussa syväpuhdistavalla shampoolla niin saan kaikki hiuslakan ym. jämät pois hiuksista.
 8. Uskallan myös aina kampaamokäynneillä leikkauttaa hiuksia. Se on myytti, että ne kasvaisi sen jälkeen nopeammin. Siinä voi olla kuitenkin tietynlainen illuusio siitä, että ne muka kasvaa nopeammin kun leikkauksen jälkeen näyttävät paremmilta ja paksummilta.
 9. Pyrin myös aina odottamaan, että hiukset ovat kuivat ennen nukkumaanmenoa. Tuntuu jotenkin, että märkä hius hankautuisi helpommin tyynyä vasten ja katkeaisi. Tämä on kuitenkin täysin mun oma ajatus, eikä varmaan pidä edes paikkaansa.

Mitkä sitten on mun lempituotteet? Mulla on muutama all time favourite tuote ja haluan jakaa nämä teidän kanssa.

 1. Ykköspaikalle menee ehdottomasti Sebastian shine define hairspray. Löysin tämän tuotteen puolisentoista vuotta sitten ja tämä on sellainen mitä en aio vaihtaa. Aivan älytön tuote kiharoiden alle ja kiharat on kunnossa vielä seuraavanakin päivänä. Ja tuoksu on aivan ihana.
 2. Kakkossijan saa Olaplex tuotteet. Minulla on käytössä shampoo ja hoitoaine. Ne ovatkin saavuttaneet jonkinlaisen kulttisuosion ja ovat täysin suosionsa arvoisia. Ainut juttu on tällä hetkellä, että ne ovat vähän liiankin hoitavia omalle tyvelleni joka on täysin omaa väriä. Eli voipi olla, että ovat joillekin hiuslaaduille (täysin käsittelemättömät ja terveet), jopa liian hoitavia? Mun vaalennetuille suortuville kuitenkin pelastus ja nämä ovat tuotteet jotka tulee löytymään aina hyllystäni. Ovat myös riittoisia.
 3. Kolmossijan saa Wellan SP-luxe oil hoitoöljy. Olen monenmoisia kokeillut, mutta öljyistä tämä on paras. Pisteet myös siitä, ettei tahmaa hiuksia vaikka öljy onkin.
 4. Hyllystä löytyy myös Wellan SP luxe oil shampoo ja hoitoaine. Näitä olen käyttänyt myöskin niiden lanseerauksesta lähtien. Niiden tuoksu on uskomattoman hyvä ja ne kuuluvat myös luottotuotteisiini.
 5. Yksi hiustenhoidon kulmakiviä on täydellinen hiusharja. Ja sehän löytyy Simply Naturalilta. Sen parempaa harjaa ei ole ja olenkin käyttänyt tätä jo toistakymmentä vuotta. Ja kerran olen harjan uusinut. Harja vain paranee käytettäessä.
 6. Toistakymmentä vuotta minulla on ollut käytössä myös ghd:n suoristusraudat. Kapeampi ja leveämpi, koska miksi ei. 😁 En ole muita edes kokeillut, koska miksi hyvää vaihtamaan. Kihartimia löytyy myös pienempää ja isompaa ja ne on remingtonilta ja olen tykännyt. Remington oli ainut miltä löytyi täydellisen kokoinen ”puikko” häätukkaa varten.
 7. Hiuslakoista käytössä minulla on eniten Osista ja Bed Headin hard headia. Todella hyviä peruslakkoja, mitä saa jo suhteellisen edullisesti joka paikasta. Parhaimmat lakat kuitenkin mitä olen kokeillut, löytyy Sebastianilta.
 8. Suoristukseen en ole löytänyt vielä luottotuotetta, voi johtua siitä että olen todella vähän suoristanut hiuksiani. Yleensä jos käytän rautaa, sillä tulee saatua aikaan kiharaa.
 9. Rakastan myös kaikenlaisia hiuspantoja ja pinnejä. Vanhin hiuspinnini on aivan lapsuudesta ja se on sellainen kiiltävä karvamato. Käytän sitä vieläkin välillä, se on mulle hiuspinneistä rakkain.
 10. Upean kiillon hiuksiin saa käyttämällä SP luxe oil light keratin protection spray kiiltosuihketta.
 11. Käytän säännöllisesti hopeashampoota, mutta siinä ei ole tällä hetkellä mitään yhtä yli muiden. Tällä hetkellä käytössä on Lórealin hopeashampoo ja se on hyvää. Fudgea käytin ennen, mutta se kuivatti liikaa hiuksia. Käytän myös sävyttäviä hoitoaineita ja niistä oma suosikkini on Goldwellin Soft Color vaahto. Välillä vaihtelen sävyä, mutta lemppari on 10BS.
 12. Minulla on ollut käytössä (pitääkin taas hakea lisää), vitabalnsin biotiini collagen tabletti. Tähän astisista kokeiluista se on ollut parhainta. Vaikuttaa myös todella myönteisesti ihon kuntoon.

Tuossa muutama ajatus miten omaa ”kruunua” voi kohdella hyvin. Aika monta vaihetta siinäkin on kun näin alkaa kirjoittamaan ajatuksia ylös. Hiukset on tosi tärkeät minulle, enkä ole koskaan pihistellyt niiden hoidossa. Välillä vaan olisi kiva kun ne kasvaisi nopeampaa. 😁

On myös pari juttua mitä haluaisin koittaa hiustenhoitoon liittyen. Haluaisin koittaa dysonin airwrap muotoilulaitetta ja toinen mitä haluaisin koittaa on Oslo Skin Labin kollageenijauhetta. En myöskään voi luvata, etten koskaan enää ota pidennyksiä. Sekin päivä varmasti vielä tulee, että pidennyspenkissä ollaan. Mutta nyt keskitytään vain oman hiuksen kasvuun.

P.S Tavatessani Jonin, kävin jo parturi-kampaamo koulua. Hän oli kuitenkin niin tarkka hiuksistaan, että olimme olleet yli vuoden yhdessä ennenkuin sain leikata hänen hiukset. Nykyään meillä on niin hyvä parturisuhde, että hän ei hätkähdä vaikka viime kerrallakin kuului oho kun unohdin laittaa tallan hiustenleikkuukoneeseen. Onneksi huomasin asian suhteellisen ajoissa ja vältyttiin suuremmalta katastrofilta. 😁

Muistakaa pitää hyvä huoli hiuksistanne.

//Maija

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.