Fashion & Beauty

Kasvojenhoidon ABC

Olen aina ollut todella tarkka ihonhoidostani, jo ihan pienestä pitäen. Omiin ihonhoitorutiineihin kuuluu hyvä ja säännöllinen hoito. Muistan joskus nuorempana kun kasvoissani oli n. viisi näppylää, juoksin heti lääkärille joka sitten määräsi minulle rasvan joka kuivatti näppylät. Muistan vieläkin tämän rasvan nimen; skinoren. Onneksi lääkäri oli tuttu ja ymmärsi nuoren naisen huolen, vaikkakin se oli ihan normaalia ihon käyttäytymistä niinkin nuorella naisella. Olen jokatapauksessa onnekas siitä, että olen saanut hyväkuntoisen ihon, mikä ei vaadi mitään erikoiskäsittelyjä.

Mitä on sitten hyvä ihonhoito? Uskon tässäkin asiassa siihen, että se on hyvin yksilöllistä. Itselläni on sellainen työ, että meikkiä tulee käytettyä päivittäin. Tämän takia ihonhoitotuotteet pitää myös olla hyvät ja ravitsevat. Itse olen kokeillut jos jonkinmoista tuotetta ja olen nyt jo toista vuotta käyttänyt Exuviancen ihonhoitosarjaa. Löysin tämän sarjan silloisen kosmetologini kautta ja se oli kyllä menoa ensi kokeilusta alkaen. Olen myös todella innostunut Filorgan ihonhoitosarjasta, mutta siitä en ole päässyt testaamaan kun vasta hydra ja timefiller maskeja. Mutta juuri näiden maskien takia sarja kiinnostaa minua todella paljon. Teen oman postauksen tuotteista erikseen, koska minulla on paljon lempparituotteita.

Päivittäisistä ihonhoitorutiineista voi tehdä itselleen aika helpot. Normaali työ arkiaamuna pyyhin kasvot kasvovedellä ja levitän päivävoiteen ja silmänympärysvoiteen. Näin keväällä ja kesällä itselleni on tärkeää, että päivävoiteesta löytyy myös aurinkosuoja. Arkena pyrin myös käyttämään kevyempää meikkivoidetta, ettei se kuivattaisi ihoa niin paljon. Tämä voi kyllä olla itsensä huijaamista, mutta ainakin yritys on kova.

Illalla kun on puhdistuksen aika, siinä ehkä tärkein elementti on putsari. Mitä tekee hyvillä tuotteilla jos laittaa ne kasvoille mikä on vielä meikissä? Puhdistusaineen löytäminen omille kasvoille sopivaksi on tärkeää. Itselläni lukuisten etsintöjen jälkeen ihan ykköseksi on valikoitunut Tony Molyn timeless ferment snail foam cleanser. Tämä sopii juuri minun iholle, ainakin tällä hetkellä. Se puhdistaa kunnolla, eikä tee ihosta kireän tuntuista. Sen koostumus on myös miellyttävä. Hyvä mittari sille onko putsari hyvä on se, että sinulla on valkoinen pyyhe. Jos pyyhkeseen kasvoja kuivatessa jää meikkiä tai epäpuhtauksia, putsari ei putsaa kunnolla! On muutenkin kamalan näköistä jos kylpyhuoneessa roikkuu pyyhkeitä jotka on aivan meikkivoiteessa, tyynynliinoista puhumattakaan. Pyyhkeen ei ole tarkoitus kun kuivata, veden ja putsarin putsata! Puhdistuksen jälkeen levitän silmänympärysvoiteen, seerumin ja yövoiteen.

Nämä ovat arkiset rutiinit. Näiden lisäksi pyrin käymään vähintään kahdesti vuodessa ihonpuhdistuksessa. Tässä olisi kuitenkin parannettavaa, koska näin ei joka vuosi kuitenkaan ole. Jotenkin se tahtoo jäädä aina välillä. Nytkin olen ollut menossa jo maaliskuusta asti, mutta koska korona niin ei ole tullut mentyä. Ja ihonpuhdistuksen lisäksi olisi kiva käydä välillä vaikka vain jossain tehokosteuttavassa hoidossa. Kyllä, ison summan saisi uppoamaan rahaa jos vain on valmis siihen. Mutta hyvä vaihtoehto on se mihin itse pyrin, että kerran kuussa hemmottelen kasvojani maskilla (tällä hetkellä filorga). Uskomattoman tehokkaita nekin ovat. Ja saunaan mennessä laitan välillä kasvonaamion.

Hyvä keino vähän syvempään puhdistukseen on konjac- sieni. Niitäkin on lukuisia vaihtoehtoja, itselläni tällä hetkellä käytössä punainen joka on väsyneelle ja samealle iholle tarkoitettu. Sientä voi käyttää päivittäin, itse en käytä kuin 1-2 krt viikossa.

Sitten on tietysti nämä itsestäänselvät asiat. En ole koskaan polttanut, enkä juonut kahvia. Ravinnolla on suuri osuus myös ihon kunnossa. Syömällä terveellisesti iho pysyy kunnossa. Dieetillä ruokavaliosta riisutaan kaikki pois, se näkyy kyllä ihosta. Se on huonokuntoinen ja väsynyt. Epäterveellinen/ liikasyönti tulee kyllä helposti ulos naaman kautta.

Aurinko! En ole onneksi koskaan ollut mikään auringonpalvoja. Rakastan lämpöä ja aurinkoa, mutta en ole koskaan ollut auringonottaja. Viihdyn paremmin varjon alla. Ja varjonkin alla ollessa aina hyvät suojakertoimet. Joskus on laiskottanut rasvaaminen, mutta pari kertaa kun kärvähtää niin ei laiskota enää ollenkaan. Vaikka auringonotto tuntuisi siinä hetkessä hyvältä, vanhemmiten se ei kylläkään tunnu eikä varsinkaan näytä enää hyvältä. Päivettyminen näyttää kaikilla kauniilta, kannattaa se kuitenkin tehdä hyvillä aurinkosuojilla. Oikein hankittu päivetys tuntuu myös kestävän kauemmin. Suosin aurinkorasvoissa apteekin tai kosmetiikkaliikkeen tuotteita. Niiden massat on jotenkin ”paksumpaa” niin niitä ei tarvitse olla lisäämässä koko aikaa.

Riittävä uni ja lepo vaikuttaa kaikkeen, eli myös ihoon. Omat unet on 8-9 tunnin välissä ja siinä ei ole yhtään liikaa.. Tietenkin on poikkeuksia, mutta pääsääntöisesti näin. Ja kaikkihan tietää, että alkoholi ei ainakaan paranna ihon laatua. Ei lasi tai pari viiniä silloin tällöin kaada kaikkea, mutta jokaviikkoinen krebaaminen alkaa näkyä ja tuntua muuallakin kun ihossa.

Itse annan myös ihon levähtää. Jos minulla on vaikka vapaapäivä, niin annan ihon olla vain enkä tee sille mitään. Ajattelen asian jotenkin niin, että ei ihoa saa myöskään liikaa ylihoitaa. On tärkeää, että iho saa erittää omaa taliaan jonka ajattelen myös pitävän ihon terveenä ja kimmoisena.

Ihon saa näyttämään kauniilta myös kun pukee hymyn huulille ja pitää mielen positiivisena, eikä murehdi liikoja elämänmenoa.

//Maija

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. says:

    Itsellä myös arkiaamun rutiineihin kuuluu kasvovedellä pyyhkiminen ja päivävoiteen sekä silmänympärysvoiteen käyttö. Täytyy luultavasti aurinkoisen sään lisääntyessä alkaa myös aurinkosuojalla varustettua päivävoidetta käyttämään. En ole ennen Exuviance tuotteita kokeillut. Täytyy luultavasti käydä kysymässä lähimmältä kaupalta täällä Kotkasta, että voisin myös kokeilla kyseistä merkkiä 🙂 Hyvää kesän odotusta!

    1. Maija says:

      Heippa ja kiitos kommentistasi! ☺️ Ehdottomasti suosittelen ainakin kokeilemaan kyseisiä tuotteita. Ja näillä keleillä aurinkosuoja alkaa olla jo myös ehdoton. Itse käytän ympäri vuoden päivävoidetta, missä suojakerroin on 20. ☺️ Ihanaa kesää ☀️☀️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.